utorok 11. apríla 2017

Neapol získala Henriqueho, čoskoro podpíše aj Ghoulam

Neapol včera večer dokázala poraziť rímske Lazio a v ďalšej fáze Coppa Italia ju čaká druhý celok z Večného mesta. Do tohto zápasu by teoreticky mohli nastúpiť dvaja noví hráči, lebo Partenopei dnes získali jednu posilu a ďalší by mala byť otázkou niekoľkých hodín.
Rafael Benitez si dlhodobo želá príchod posíl do defenzívnej línie, ktorými by vedľa záložníka Jorginho a brankára Andujar doplnil káder. Tretí posilou tohto ambiciózneho celku sa stal obranca Henrique, ktorý v poslednej dobe žiaril v drese Palmeiras.Brazílsky strednej obranca má už s pôsobením v Európe svoje skúsenosti, aj keď prakticky celé angažmán v slávnej Barcelone odohral formou hosťovaní v Bayeru Leverkusen či Racingu Santander. V katalánskom gigantu neodohral ani jedno súťažné stretnutie a potom, čo sa s ním dohodol na ukončení zmluvy, čoby voľný hráč podpísal zmluvu v Palmeiras.
V jeho službách Henrique dl hodobo preukazoval svoj potenciál a teraz sa dvadsaťsedemročný obranca do Európy vracia . Po krátkych rokovaniach totiž s poslednou ponukou uspela Neapol. Jediným problémom je fakt, že 25% práv na hráčov prestup vlastné skupina investorov.Aj tento detail bol ale na včerajší schôdzke vyriešený, takže denník Il Mattino mohol dnes oznámiť dohodu. Henrique priletel v utorok večer do Neapola a počas stredy absolvoval zdravotnú prehliadku. Do Brazílie poputuje suma štyroch miliónov eur.
Operáciu potvrdil už včera tiež hráčov agent, ktorý v rozhovore pre server tuttonapoli.net povedal: "Môžem to potvrdiť, Henrique je hráčom Neapola. Celý transfer bol úspešne dotiahnutý do konca. V hráčovej výkupnú klauzulu síce figurovala suma šiestich miliónov, ale konečná ponuka Neapola uspokojila všetky zainteresované strany. V stredu sa hráč podrobí prehliadke a následne bude podpísaná zmluva, " dodal Marcos Malaquias.C elý transfer dnes večer potvrdil aj prezident Aurelio De Laurentiis, ktorý na svojom oficiálnom twitteri napísal: "Vitaj u nás, Henrique. Tvoja prednosti i schopnosti perfektne doplnia náš tím."
Henrique však zrejme nebude jediným hráčom, ktorý tesne pred uzavretím prestupového termínu Neapol posilní. Tým ďalším bude krajný obranca Faouzi Ghoulam z francúzskeho Saint-Etienne. V súčasnej chvíli sú dolaďované posledné detaily zmluvy, ktorá by Partenopei mala stáť päť miliónov eur. Dvadsaťdvaročný reprezentant Alžírska bol dlho spájaný s prestupom do AS Rím či Turína, ale nakoniec zamieri do inej talianskej metropoly.V Neapole podpíše zmluvu na 4,5 roka.
Prestup už bol potvrdený stanicami Sky Sport či prestížnom denníkom L'Equipe. Renomovaný žurnalista Gianluca Di Marzio napísal: "Faouzi Ghoulam odchádza do Neapola, obe strany práve rieši najmenšie možné detaily. Ešte dnes by malo dôjsť k uzavretiu potrebných dokumentov a následne by sa mal hráč podrobiť lekárskej prehliadke," načrtol di Marzio.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára