nedeľa 16. apríla 2017

Ako NHL odohráva hravý chlap kód a teraz platia cenu

kód. Kód. Kód. To je všetko, na čom záleží v týchto dňoch. Možno, že je to všetko, na čom záleží na mieste. Hokej bol vždy referendum o intrepidness. Kto to tvrdý chlap? Kto nie je?

Bývalý NHL rozhodca Paul Stewart môže ešte počuť slová hromový dolu od šéfa, keď ho späť problémy nútený ťahať svoju výstroj na letiskách a železničných staniciach v postupového cestovnej tašky, skôr ako jeden hodená cez rameno.

"Vyzeráš ako teploš."

to nebolo to tak dávno. Stewart iba do dôchodku v roku 2003, a valcovanie vak prišlo niekoľko rokov pred tým - možno trochu skôr, ako zistil, že mal tri etapy rakoviny hrubého čreva v stredu 1000-ga me NHL usporiadateľského kariéry. Vždy kód. Vždy byť ťažké.Slovo pohŕdal bol "mačička". Bolo hodil asi štadiónoch, ako je značka hanby. Použiť valcovacie vrece? Si mačička. Nosiť prilbu? To je ale mačička. Odvážiť sa, že vaša hlava nie je v poriadku potom, čo popraskané proti ľadu? Nebuďte mačička.

Takže Stewart nepovedal nič o zvonenie v lebke z tých nocí po obzvlášť tvrdej hity. Priznať zmätok, nevoľnosť, medzery vo spomínanie by byť označený mačička, a tam bol žiadny priestor pre kundičky v profesionálnom hokeji. Je to len teraz, viac ako desať rokov po svojom poslednom zápase, nemá čo stratiť, nie povesť riskovať, že Stewart konečne povie pravdu. Všetky tieto otrasy sú futbalisti dostanú, ktoré sú tiež doménou hokejovej strážcov?No, rozhodca dostať tie taky. Je to proste niečo, čo nikto hovorí o.

"S hokejovej úradníkmi, je to taká uzavretá skupina," povedal Guardianu zo svoj ho domova mimo Bostone.

Predtým, než sa stal oficiálnym, Stewart bol to hráč - tvrďas. Hral obranu a prijali úlohu policajné kód, ktorým sa opravuje všetky ústrky alebo priestupky proti spoluhráčov. On brawled jeho cestu cez všetky úrovne menších líg Hockey v roku 1970 a 1980, prípadne dierovanie cestu do WHA aj NHL.Nikdy na sebe helmu ako hráč a neodvážili použiť jednu, keď sa stal NHL úradník v roku 1986, a to aj napriek tomu, že počet otrasov, ktoré prekonal v hokeji by potom bolo viac ako 20.

Stewart otec bol hokejový úradník tiež raz daná posledné pomazanie po náraze hlavou, zatiaľ čo soudcování hru na Boston College, len získať späť a vrátiť sa do práce o mesiac neskôr. Keď sa ho spýtal Stewart, vo svojich začiatkoch vykonávajúcich v NHL, v prípade, že by mal nosiť helmu, jeho otec mu povedal jeho šéfovia by mu došli lige. Stewart vedel, že má pravdu.V týchto dňoch len známy rozhodca A ndy Van Hellemond nosil helmu, a to preto, že Van Hellemond bola tak rešpektovaná nikto neodvážil ho napádať.

Nakoniec Stewart sa nosiť prilbu, a to zrejme pomohlo, ale od tej doby sa jeho hlava udrela okolo arény v desiatkach miest. Ten odhaduje, že mal päť otrasy ako úradník ísť s asi 21 ako hráč, a on sa čuduje teraz, vo veku 61, akú škodu ktorú odviedol k sebe. Má bolesti hlavy a zabúda veci. Mal nádor na mozgu pred niekoľkými rokmi a neurológovia mu povedal, že nemám potuchy, či existuje korelácia.Hovorí, že sľúbil svoj mozog k Boston University Center traumatické encefalopatia pomôcť lekárom tam študovať účinky CTE.

"Mám všetko deje," hovorí.

pomaly, šport sa blíži k pochopeniu nebezpečenstvo tikajúci vnútri hlavy športovcov. Will Smith film o súdny patológ, ktorý ako prvý odhalil súvislosť medzi CTE a poranenia hlavy vo futbale bude otvorená na Štedrý deň a nový rozhovor o špo rtových otrasy začne znovu.A napriek tomu, kým Stewart napísal minulý týždeň o svojich skúsenostiach v blogpost pre Hockeybuzz.com myšlienka, že hokejoví úradníci mali svoje vlastné problémy Concussion bol do značnej miery unknown.Concussion review - Will Smith bitky NFL v otrepané, ale dobre mienené dráma Viac

Stewart hovorí, že pozná niekoľko ďalších bývalých rozhodcov, ktoré sa zaoberajú dopady otrasov. Ale aj teraz, rokov po odchode do dôchodku, ktorých predmetom je tabu. Kód je živý. Nikto nehovorí o ich bolesti. Potom, čo prežil rakovinu a je vrátená do nespočetných trubiek MRI, Stewart figuruje on osvedčil svoju robustnosť, slová s chrumkavým bývalého šéfa so zubatým nosom nevadí nič viac. Oni ho môžu hovoriť, ako chcú.

Nemyslite si, že to bol dosť tvrdý?A čo v noci, keď oficiálne pôsobil v New Jersey a Claude Lemieux do neho utiekol a poslal ho do dosiek? Jeho hlava praskla na pohár.Z avolal zvyšok hry v hmle, šiel do postele vo svojej hotelovej izbe a prebudil druhý deň "pocit, akoby som bol na Marse," s žiadnu spomienku na to, čo sa stalo po zásahu.

potom tam bol čas Stewart dostal medzi dvoma hráčmi, ktorí bojovali, len aby mal tretí skok a dodávať ranu, ktorý postrádal zamýšľaný cieľ, pristátie na Stewart lebku, zrazil ho v bezvedomí.

Alebo ako o hre na Long Islande, keď on a montér sa zrazila s plnou rýchlosťou, zrazil hlavou na ľad?

"Existuje samozrejme dôsledky," hovorí. "Moja žena si myslí, že tam sú určite nálady. Stále mám dlhodobú pamäť, ale moja krátkodobá pamäť nie je tak horúce.Ale ja každý deň bojujem, aby som zostal na nohách a pokračoval. "Stewart hovorí, ako rýchlo hovorí, že chce, aby niekto" myslel, že som hrdzavý preč ". Riaditeľ úradu pre Východné pobrežie atletickej konferencie, zabezpečenie úradníkov pre vysoké školy hokejové hry po celo m severovýchod. Vedie oficiálny tábor. Miluje hru. Vždy ocenil komisára NHL Garyho Bettmana a podpredsedu komisára Bill Dalyho. Nesťažuje sa. Chce, aby ľudia pochopili to, čo on a jeho kolegovia prešli.

"Nemyslím si, že sme o nich hovorili (otrasy), obávali sme sa za našu prácu," hovorí. > Strach a zastrašovanie sa dnes zdajú byť tak zvláštne.Trápenie nedávnej minulosti zazvoní v športovom svete, ktorý sa stretne s generáciami hlúposti. Dnes všetci hokejisti a úradníci nosia prilby. Rozhodcovia nesú svoj výstroj vo valcovacích vreciach a homofóbne chyby neprekročia organizačný diagram, pretože to robia. Svet sa zmenil. Hlava, ktorá sa udrie na ľade, sa nemusí ignorovať.

Kód? A čo idiotstvo ticha?


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára